Prilagojen pouk 5. maja

OBVESTILO
V torek, 5, 5, 2015 je pred dijaki zaključnega letnika gimnazijskega programa prvi pisni izziv, povezan s splošno maturo 2015 – esej pri slovenščini.

Zaradi zagotovitve optimalnih pogojev je pouk na ta dan prilagojen in sicer imajo vsi oddelki pouk po razporedu (ves dan ste v istih učilnicah). Razpored učilnic je objavljen spodaj in na hodniku v pritličju in prvem nadstropju.

Več o tem

39. državno tekmovanje v tehniki prodaje

16. aprila 2015 je na Ekonomski šoli Novo mesto potekalo 39. državno tekmovanje v tehniki prodaje. Prišli so dijaki in dijakinje iz 16-ih različnih trgovskih šol Slovenije. Letos so tekmovalci prodajali živila, obutev, kozmetiko, konfekcijo ter male in velike gospodinjske aparate.

Več o tem

Svetovni dan Zemlje

Ali se kdaj spomnite na Zemljo, katera nam daje vse, kar potrebujemo za življenje in nam omogoča raznoliko bivanje v svojem okolju? Zavedanje, da je naš planet živo bitje, katerega del smo tudi mi, nas vodi v dejanja, s katerim bomo Zemlji izkazali hvaležnost in se ji zahvalili za gostoljubje.

Danes, 22. aprila, je Svetovni dan Zemlje, zato je prav, da se spomnimo, kako zelo pomemben je pravilen odnos do našega planeta z vidika ločevanja in odgovornega ravnanja z odpadki, varčevanja s pitno vodo, omejevanja izpustov toplogrednih plinov, varčevanja z energijo, odgovornega ravnanja z gozdovi in z živalmi, ki si z nami delijo ta planet.

Več o tem

Državno tekmovanje Mladi podjetnik

V sredo, 22. 4. 2015, se bomo udeležili 14. državnega tekmovanja Mladi podjetnik, ki bo potekalo na Gea Collegu v Ljubljani. Predstavili se bomo s poslovnim načrtom Ribica, d. o. o. Zagovarjali ga bosta dijakinji 3. B, Martina Breznik in Alja Jeršič Mesarič.

Več o tem

Še eno zlato za Srednjo šolo Slovenska Bistrica

38. tekmovanje iz slovenščine za Cankarjevo priznanje se je zaključilo. Naša edina tekmovalka v kategoriji dijakov tretjih in četrtih letnikov gimnazije Katarina Kučič (4. b) se je prepričljivo uvrstila na državno tekmovanje, ki je bilo 28. marca 2015 na Ptuju, in tam dosegla zavidljiv uspeh, zlato priznanje.

Več o tem

Rezultati regijskega srečanja mladih raziskovalcev Podravja

V petek, 3. 4. 2015, smo se udeležili 14. srečanja mladih raziskovalcev Podravja. Tekmovanje je potekalo na Osnovni šoli Lovrenc na Pohorju.

Več o tem

Ogled muzikla Romea in Julije

Vse prijavljene za ogled muzikla Romeo in  Julija v petek, 3. 4. 2015, obveščamo, da je odhod izpred šole ob 17.15 in povratek okrog 21.00.

Obilo užitkov ob ogledu predstave!

Profesorji angleškega jezika

Zaključna predstavitev projekta Voda 2015

V torek, 31. 3. 2015, smo z obeležitvijo dneva vode, ki je bil 22. marca, zaključili tromesečni projekt Bistra voda - Bistrica.

S projektom so dijaki 2. letnika, program gimnazija, uresničili skupne cilje petih predmetov (biologija, kemija, zgodovina, geografija in informatika).

Več o tem

Vabilo na zaključek projekta Voda 2015

Vabimo Vas na zaključek projekta Bistra voda-Bistrica, ki so ga izvajali dijaki 2. letnika, program gimnazija.

Delo je potekalo na terenu in v učilnicah  od septembra do novembra 2014 kot medpredmetna kurikularna povezava med predmeti biologija, kemija, zgodovina, geografija in informatika.

Več o tem